Blog

Kdy se podává Přiznání k dani z nemovitých věcí? | Galerie Realit
Kdy se podává Přiznání k dani z nemovitých věcí?

V jakém termínu a jakým se způsobem se podává Přiznání k dani z nemovitých věcí a dokdy se má zaplatit? Projděte si základní informace o dani z nemovitosti a ujistěte se, jestli se vás podání přiznání týka.

Kupujete pozemek nebo nemovitost? 9x na co si dát pozor

Koupili jste byt nebo dům? Chystáte se stavět? Máme pro vás seznam věcí, na které je dobré dát si pozor ještě předtím než sbalíte krabice nebo poprvé kopnete do země.

Jak dobře prodat chatu a chalupu GR
Jak dobře prodat chatu nebo chalupu

Poptávka po chatách a chalupách v posledních letech vystřelila nahoru téměř o 40 %. Jsme národem chatařů (i chalupářů), při náročné práci a životě ve městě si moc dobře uvědomujeme, jak vzácné je mít svůj kousek ráje, kam se dá kdykoliv odjet. Jestli přemýšlíte o tom, že svou chatu nebo chalupu nabídnete k prodeji, je právě teď ideální čas.

Jak se platí daň z příjmu při prodeji nemovitosti?

V jaké výši se odvádí daň z příjmu při prodeji nemovitosti, z čeho se počítá a kdy se platit nemusí? Projděte si základní informace o dani z příjmu při prodeji nemovitosti a ujistěte se, jestli se vás platba týká.

Jak z chaty udělat rodinný dům? Podrobný průvodce

Na chatě je tak krásně, že už se vám ani nechce zpátky do města? Jestli přemýšlíte o tom, že byste ji přestavěli na rodinný dům a bydleli tu natrvalo, máme pro vás pár základních rad, které byste měli vzít v úvahu než se do rekonstrukce rekreační chaty na bydlení pustíte.

Výhradní smlouva na prodej nemovitosti: Proč prodávat nemovitost s dobrým makléřem?

Při prodeji nemovitosti možná váháte, jestli uzavřít s makléřem výhradní zprostředkovatelskou smlouvu. Přestože se na první pohled může jevit jako nevýhodná, pomůže vám prodat nemovitost rychleji, za nejvýhodnější cenu a s kvalitnějším servisem.

Nájem bytu: Kdo platí opravy v nájemním bytě?

Jaká je částka pro drobné opravy, kterou by ročně neměl nájemník přesáhnout? Pojďme se detailně podívat na opravy v nájemním bytě a posvítit si na to, kdy je hradí nájemník a kdy nájemce.

Home Staging: Jak nemovitost připravují k prodeji profíci?

Co je to homestaging? Pojďme se společně podrobně podívat na to, co stojí za úspešnou prezentací nemovitosti.

Za jak dlouho vyděláte na třípokojový byt? Nejdřív za 6 a půl roku

Pokud by se nyní běžný český zaměstnanec rozhodl, že si ušetří na starší třípokojový byt jen ze svého platu, musel by veškeré výdělky ukládat stranou po dobu osmi let a jednoho měsíce. Tedy za nereálného předpokladu, že by během tohoto období neutratil ani haléř.

Družstevní byt: co byste měli vědět, než si ho pořídíte

Co je vlastně družstevní byt a jaké jsou výhody a nevýhody pořízení družstevního bytu? Pojďme se společně podrobně podívat na to, jak si pořídit družstevní byt, jak nákup družstevního bytu financovat nebo jak družstevní byt pronajmout.

Jaký je rozdíl mezi znaleckým posudkem a tržním odhadem?
Rozdíl mezi Znaleckým posudkem a Vyjádřením k tržní ceně nemovitosti

Přemýšlíte o prodeji nemovitosti a zajímá vás její tržní cena? Nebo vyřizujete pozůstalost a potřebujete tržní odhad pro notáře?